Thursday, 31 March 2011

POTRET PAKCIK LUKIS MASA MUDA-MUDA

'fuhhhhhh'

Terbongkok-bongkok pakcik mengemas harta pusaka pakcik ni...Nak cari potret-potret lama yang pakcik penah lukis dulu.. sebenarnye agak berseni gak pakcik ni..Tp xde la pandai sangat..

Ni je la yang pakcik sempat lukis masa muda dulu..kalau sekarang ni nk suruh pakcik lukis...ermmmm xtau la jadi pe nanti potret tu.. nak bejalan pon kene pakai tongkat kepala naga pakcik tu.. ni lagi nk pegang pensil...

Korang layan la ye potret-potret pakcik ni...





KETAM KE?? KE KUMBANG??

Agak lama gak la pakcik x update blog pakcik ni kan...ni sume gara-gara binatang yang nak kata ketam pon x..kumbang pon tak..babi???lagi la x..hahahaha..

Ni la yang pakcik sibuk sangat ni..kalau pakcik x siap kan binatang ni, mau mengamuk si AMRAN tu..haish...tp xpe la..kalau die x push pakcik, mmg pakcik malas giler nak buat..hahaha

binatang ni la yg pakcik sayang sekarang ni. pasal ni la projek tahun akhir pakcik..arap2 binatang ni bawak tuah kat pakcik dan boleh la pakcik konvo taun ni..heheheheh..

kat sini pakcik letak video robot ni..pape hal comment la pape yang patut k..leh pakcik upgrade cikit binatang ni ...

video

Tuesday, 8 March 2011

BUAIAN BERLUBANG

********************************************************
'P A K C I K   B O N E K A . . . . P A K C I K   B O N E K A !   !   !   !   . . . . . ' 

Kedengaran suara-suara sumbang petang-petang di kala pakcik nak melelapkan mata pakcik ni yang boleh tahan la sayup nye..dh macam ade setan yang gemok gemok buat party je rasa berat mata ni..

Pakcik dah agak dah ni mesti suara-suara orang-orang kampung ni..Mesti ada yang tak kena dengan kampung ni..Apa-apa banda mesti nak ada pakcik.. Erm....pakcik bukan la nk bangga diri sangat..tapi ada la sikit tu nak bangga...hahahaha..Kat kampung ni memang sikit-sikit mesti nak ada pakcik..kira pakcik ni la orang paling power kat kampung ni...

Dengan nada agak sempoi la..." ha..ada apa masalah ni "??

"Tu ha pakcik...Mak Limah ujung kampung tu mengandung lagi.Padahal laki dia tu dah lama lumpuh.bangun pon tak boleh".ujar sorang penduduk kampung yang botak kepala nya akibat pakcik la..pakcik cukur rambut die pasal masa pakcik bawak ferrari pakcik dia boleh je selambe badak potong kereta pakcik..mahu tak hangin...padahal mamat tu naik kancil turbo je..haish...

Pakcik pon mencapai tongkat berkepala naga dan kain pelekat pakcik dan melipat kain pelekat tu , ala macam korang selalu tengok dalam cerita-cerita melayu time orang tu nak mengamuk tu......Pakcik dan orang-orang kampung pon bergegas ke rumah Mak Limah...

********************************************************

KEBUSS!!! (macam ni ke bunyi kalau tendang pintu papan??hahhaha)

Pakcik dengan gaya otai kampung, menendang rumah Mak Limah tanpa memberi salam.
(jangan tiru aksi ini.bg salam dulu kalau nak masuk rumah orang)
dan terus melihat di dalam rumah. Kelihatan Mak Limah sedang  menyuap kan cekodok pisang ..(barangkali la cekodok pisang..pasal pakcik nmpak bulat-bulat je.) ke dalam mulut Pak Leman..

OPOCOOOOTTTT!!!! (Latah Mak Limah)

( p/s: bace dengan nada melayu lama)

"Ada masalah apa ni Pakcik Boneka". ujar Mak Limah..

"Sudah Limah..jangan engkau berpura-pura di depan laki mu itu seperti tiada apa yang berlaku..Lebih baik kamu berterus terang sahaja ,kerana sudah kecoh perbuatan terkutuk kamu itu"
"Perkara terkutuk apa yang kalian maksud kan ini..Sumpah Limah tak berbuat apa-apa..Sumpah abang"...

"Jadi apa maksud nya di dalam perut mu itu?? anak siapakah itu..??Sedang kan Pak Leman tidak lagi mampu berjalan akibat lumpuh..Makan pon bersuap..ini kan pula mahu membuat anak".. ..ujar mamat kepala botak td.

"Sampai hati kalian menuduh Limah membuat perkara terkutuk itu.Sudah tentu anak ini anak suami Limah"..
"Jikalau kamu Limah tidak melakukan perkara itu, mana bukti nya,,Buktikan kepada kami yang Anak itu anak kamu dan suami kamu"..

"Baik lah.mari ikot Limah ke dapur"..Limah berkata dengan tenang ..

*****************************

"Itu bukti nya"..ujar Limah dengan nada yang agak x puas hati la sambil menunding jari kearah buaian...

Pakcik pelik jugak kenapa tunjuk buaian tu..nak buat lawak barang kali..panas jugak hati pakcik ni..lalu pakcik mengankat tongkat berkepala naga pakcik lalu berkata " Limah..jangan engkau membuat alasan palsu mu itu..bukti kan kepada kami..pe kena mengena dengan buaian kamu itu??'

Lalu Limah mengankat buaian itu dan menunjuk kan lubang di buaian itu dan berkata.. " ini lah bukti nya yang anak dalam perut ku ini adalah anak aku dan suami aku'...

hahahahaah!!!!satu kampung gelak guling-guling dapat tau pasal banda ni..tp pakcik kena la cover cikit gelak..mau tercabut gigi palsu pakcik nanti...hahaha...

********************************sekian..assalamualaikum**********************


p/s- kene paham2 sendiri la k citer ni
-kalau masuk rumah org bg salam dulu
-jgn bersangka buruk ngn org lain

Monday, 7 March 2011

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA

kat sini pakcik nak nasihatkan pemandu2 supaya berhati-hati time bawak moto ke..kereta ke..lori ke..bas ke..ape2 je la k..pasal nyawa tu bukan boleh jumpe tepi jalan..bkn boleh beli kat bundle ..bkn leh cari kt kedai half-cut..kalau boleh cari n beli pakcik x kesah..

mmg la ajal tu kat tangan tuhan kan..tp kita mampu merancang dan tuhan menentukan k..lg pon kalau la bande tu x melibat kan org laen xpe la..ni org yang xbersalah pon terlibat sama kan..so masing2 la beringat k..

pakcik bukan ape..banda ni dah jd kat sepupu pakcik..dia terlibat dlm kemalangan dengan bas..hancur bersepai otak dia..pecah kepala..memang teruk sgt..meninggal kat situ jugak..sepupu pakcik tu muda lagi..baru abes spm..

pakcik dengar citer sepupu pakcik tu nak potong lori kat selekoh..tp x lepas..pastu bas langgar die..kpda pemandu2 semua...berhati2 la k time tgh memandu k..agak2 tak boleh nak potong, jangan la potong k..
pelan2 pon sampai gak kan..

pakcik harap kepada org2 yang bace citer ni , boleh la sedekah kn al- fatihah kepada roh sepupu pakcik tu k...

assalamualaikum

p/s- berhati2 lah di jalan raya

Friday, 4 March 2011

SAYUR GILER!!!

Hahaha...pakcik nak story cikit ni...kawan baek pakcik asri sayur giler...sembang bukan maen lg ..BESO TAIK DARI JUBO.. pakcik pakai real madrid..asri plak pakai barcalona..maen pes 5 kali xpenah nk menang...ajak pakcik maen, ingat kn power giler..oakcik pon layan kn je la..ngn pakcik yg dah tua giler ni pon kalah gak..giler sayur..hahaha..tu je la pakcik nk citer ..
hahahahha

p/s-jgn pndang rendah kt org tua

Wednesday, 2 March 2011

PENGGAL

Minggu ni pakcik agak bz cikit la..ngn keje pakcik la..projek la..assignment la..Ish tua2 pon xkan la ada assignmnt lg kn..hahahaha...

Pape pon minggu ni pakcik nak balik teluk intan pasal ada job sikit nak penggal kaki org..kasi kurang sikit tinggi die.
.
Dak tinggi lampai , lu tunggu gua kt sane k..gua nk penggal kaki lu..Ingat gua cakap gua ni ganas..bukan manja ke kelakar ke k..G.A.N.A.S.!.!.!

ROBOT PEROSAK..pakcik nak pinjam samurai lu kejap..Melaksana kan tugas pakcik..

SEKIAN..assalamualaikum

 

Tuesday, 1 March 2011

GLORY-GLORY??

Haha..pakcik tak tengok game malam td pasal tak larat giler..lagi pon pakcik ade test esok petang nye..Pe lagi..usya live score je la..

Memula tu terjaga..terus capai tetikus pakcik ni dan terus open livescore..
Adoi sial tol la kalah..0-1..Dengan mata dah tak berapa bukak, pakcik pon tgok la... Oh baru halftime..Nasib baek..Pastu pakcik sambung tdo la balik..

******

Yeah!!!! 2-1.. dah fulltime...pakcik ngan bangun sambil bukak mata sebelah je tngok livescore senyum sorang2..dah macam orang giler dah..hahahhaa..Ah tak kisah la..penting CHELSEA menang..hahaha...
Gelak besar pakcik..Tp ...Asal pakcik gelak besar tp x tercabut lak gigi palsu pakcik ni??....oh lupe seelum tidur pakcik dah bukak..hahaha....

Thanks David Luiz, thanks Lampard...muah muah

GLORY-GLORY WHO????? :p

LANGGAR JE!

‘Woi!! Tak tau bawak kereta ker aper?? Nak laju je..kalau ye pon la ko tu dah lambat nak pegi kelas , tak payah la nak bawak kereta laju macam tu sampai nak langgar aku.Ada gak yang makan kasut saiz 9 aku ni’. Jerit ku sendiri dengan nada yang memang tersangat lah marah sambil mata ku terpaku di no plat kereta laju td..

‘Oh wpw 1604..Baru bawak kenari nak belagak plak’..
‘Ops..aku pon dah lewat ni’.. sentap hati ku berbaur geram dengan pemandu kereta kenari td.

‘Maaf prof saya lambat. Ada masalah td’..
‘memandangkan awak lambat 15 minit, saya nak awak jawab soalan di hadapan ni’.

Aku terus memandang ke arah soalan yang tulis oleh prof ayob di papan putih itu.. ‘fuh...nasib baik la aku ingat lagi soalan yang dia bagi ni’..

Aku pon terus kehadapan dengan muke yang tak tahu la dah tebal berapa inci..malu gak aku time tu..Arap2 betul la ape yang aku jawab ni...
Sesudah selesai aku menjawab soalan yang diberikan aku pon duduk la di kerusi yang telah di cop kan oleh member baik ku..

‘Weh asal ko lambat doh!’..ujar kawan baik ku , asri...
‘Nanti la lepas kelas aku cerita.’

****
‘Ok guys..See you tomorrow’.. ayat ni yang paling aku suke..aku la orang paling awal yang akan keluar kelas klu kelas dah abes..Pasal aku dah tak tahan dah dengan perot aku ni..Dah maen lagu metal agak nye..Lapar  tak hingat..

‘Weh abu rilek ar..ko laju2 nak gi mane pon..Bukan ade kelas pon pasni’.ujar Asri...
‘Ahhhh..aku dah lapar giler ni ko tau x sial.Jom2 cepat’..’Kalau ye pon ko nak cepat sangat, ceciter pe yang jadi tadi wat ko lambat datang kelas td.’ ‘ Ala citer kat kafe la..Ko naek aku je la senang sikit.'.

Aku pon membawa kenderaan pacuan dua roda ku menuju ke kafeteria yang menjadi tumpuan student2 kat sini..Pasal sambil makan leh la usya awek2 junior kat situ..Member2 aku cakap dak2 Junior cun2...haha..Nak gak cari sorang..Sedang aku memandu sambil melayan lagu yolanda- we no speak amaricano..Member aku ni memang giler lagu ni..

lalalalal~

OH SH**

'Pehal ko ni abu nak sh**2 x tentu pasal'..ujar asri dengan nada terkejut..
'Kenari ni la tadi doh!' 'Yela asal dengan kenari ni?'

'Kenari ni la punca aku datang lambat kelas, pasal dia nyaris nak langgar aku.Dah la tak benti keta langsung n nak say sorry..Aku hangin je..Rasa nak je aku langgar keta kenari dia tu.'.

'Rilek beb..Kita follow je keta tu..Aku macam rasa dia macam nak gi kafe gak tu..Lagi ponnnn.....'
'Lagi pon ape ko ni asri?'..'Erm...hehehehe....'
'Eh ko ni..Gelak pulak..aku picit tetek ko ni kang'..

Aku memang suke picit tetek member aku ni.Pasal member aku ni agak berisi la jugak..Tapi bukan aku ni pervert ke ape ke..Ni memang cara kiteorg bergurau...

'Hehe..Jangan la mcm tu Bu..Ok2..Aku macam nampak gadis je yang bawak kereta kenari tu..hehehe'..
'Memang la ko ni.. Pantang nampak dahi licin cikit'..

'Wah ko ni Bu..Dah macam apek je cara ko cakap..Dahi licin..Novel ape ko baca ni.haha'..Gurau asri sambil mengutuk member aku lagi satu..Apek nama nye..

Apek ni memang kuat guna ayat2 puitis..Dahi licin la, tu la, ni la..Pasal semenjak dua menjak ni, die asyik bace novel cinta je..Yela baru kenal awek baru..hehehe

Tiba di kafeteria sambil mata ketat memerhatikan kereta kenari yang berhenti tidak jauh dari kereta ku..

****
'Pergh'...'giler ah'

'Asal ko ni asri?'
'Yela..Ko tengok la minah yang bawak kereta tu..Nasib baik la die tak berhenti kereta dia masa nak langgar ko tadi..Kalau tak...mesti ko cabut lari nye..Dah macam monster dah aku tengok..hahahha'.

'Ish ko ni..agak2 la nak kutuk pon.Tp betul gak tu..Macam monster..hahaha'..Mau lari gak aku..
hahahha'..

'Assalamualaikum'....

Suara yang sungguh merdu yang datang dari arah belakang ku..Aku pon dengan pantas la menoleh ke belakang untuk melihat siapakah gerangan gadis yang memiliki suara sebegitu rupa..

'Eh Prof Miza... kenapa prof??

'Ni awak pijak kaki saya.'

'Ops..Mintak maaf Prof. Saya tak perasan.'

hahahaha rupa2 nya aku terpijak kaki prof aku sendiri masa aku tengah dok usya awek kuar keta td..hahaha..




p/s-kalau ye pon nak usya awek ke ape ke..jgn la sampai buat x tau je kat sekeliling..

--->sebenar nye pakcik nak buat cerita laen..nak try buat cerpen..tp tersangat la malas..so pakcik end la citer ni mcm ni..pakcik mintak maaf ye..hahaha..assalamualaikum

KUDA PAKAI HELMET (PART 2)

Macam yang pakcik cakap, kisah bangang pakcik ni jadi dua kali kot.

$%^&*((mencarut bahasa boneka)
Tapi yang kedua kali nya ni bukan pasal mamat yang muka x tumpah macam mat rempit yang pakcik nak cantas gune pedang samurai member pakcik si ROBOT PEROSAK tu..Tapi kali ni makcik yg agak cun jugak la kalau umur paras2 dah padam tu... Cerita dia macam ni...

******
Ding Dong!!!! Ding Dong!!!!

'Adoi..mahluk mane la datang rumah pagi2 buta ni..Kacau aku nak tidur je'.
pakcik mencapai tongkat berkepala naga pakcik...mane la tau kan ahlong nk kutip hutang ke,pencurik nak masuk rumah ke..Senang sikit pakcik ketuk kepala die..tp kalau pencurik nak masuk wat pe die tekan loceng..

'Eh biler pulak rumah sewa aku ada loceng ni?'
'Oh S*** alarm aku rupenye.'..

Dengan mata yang agak penuh dengan setan menenggek..pakcik pon mencapai phone pakcik dan melihat jam..

'BOB!!!!!! bangun...dah pukol 9.55 '
Pakcik terus capai tuala dan campak je segala2 yang pakcik tengah pakai time tu..Dengan agak cemas jugak la pakcik time tu..mau tak cemas..kelas pukol 10 kot..

*******
'Weh bob cepat cikit..dh lambat ni' jeritan pakcik yang agak manje..Pasal bob ni rumate pakcik yang agak 'comel' gak la..( mata keatas tangan diatas bahu )..

Dengan pantas pakcik memandu ferrari pakcik yang agak usang sikit la pasal asik kene parking kat luar rumah je kene panas dan hujan..Kesian jugak kat ferrari pakcik tu..

BOB - 'weh asal ngan makcik ni plak ni..nak tahan2 kete ko ni..dah la lambat nak mintak tumpang plak'..
PAKCIK - 'ade gak makcik yang kena paling ngn pau daging ni kang..aku dah la lambat ni'..(kasar jugak ayat aku ni )..

********
Dengan tidak menghiraukan makcik tua yang cun tu ..pakcik pon memandu dengan laju...

BOB- 'weh makcik tu kejar la'..
PAKCIK- 'giler pe la makcik ni nk kejar..xtau ke aku bwk ferrari'...

DUSH!!!! Makcik td melontarkan karipak yang agak keras gak la yang die beli kat warung tepi jalan tu..pakcik tau karipap tu keras pasal pakcik pon penah beli..

MAKCIK - ' woi ..ada helmet la mangkuk kat atas kereta ko tu'..

Amboi marah no makcik ni kat pakcik...Pakcik pon pe lg..benti la terus...hahaha..'Terima Kasih makcik' jawab pakcik sambil menghulur kan pau daging yg dah agak separuh la pakcik makan tadi tanda terima kasih...Pakcik pon beredar..

Dalam kereta pe lagi..gelak guling2 la sambil memegang erat gigi palsu pakcik pasal takot jatoh..
hahaha..malu gak klu jatuh time tu , pasal bob ada..mau kene bahan satu sem...

p/s : kalau ada orang nak tumpang kita kat tepi jalan, jangan la sombong sangat tak kasi tumpang.
--> PAU DAGING ( hasil pemberian ROBOT PEROSAK)
--> sori kalau cerita agak panjang..kalau agak2 malas nak bace tu kene gak bace...hahaha..assalamualaikum...

KUDA PAKAI HELMET

Ha....Ni citer betol2 Jadi kat pakcik...Pakcik rasa nk je benam ( tanam ) kepala pakcik ni dalam tanah time benda ni jadi..Nak cakap malu tu memang dah tersangat la malu nye pon..Paling pakcik tak boleh terima..bande ni jd dua kali kat pakcik..tp kalau 1st time yg jadi tu pakcik dah benam kepala pakcik dalam tanah..mesti yg kali kedua ni tak jadi kan..( pasal sure la pakcik dah mampos ).

Kejadian pertama :

Peh..Panas giler petang ni..(bisikan tekak pakcik ngn pakcik)..macam biase pakcik nak cari air la..haus lepas kelas..pakcik pon start ferrari pakcik tanpa melihat kiri kanan..pakcik pon naek la ferrari pakcik..dengan kaca mata pakcik yg tersangat la cool tu pakcik memandu dengan kacak nye..pastu pakcik selisih dengan sebuah kereta yg agak usang yg dipandu oleh anak muda yg tak berapa nk macho macam pakcik time muda2 dulu dan ditemani teman wanita beliau yg boleh tahan la cun nye..terliur gak pakcik tegok sambil meleleh darah kt idung pakcik..(pengaruh cerita korea betol la pakcik ni)..

Pakcik tengok mamat tu mcm tunjuk2 kete pakcik kat teman wanita nye..Pehal lak mamat ni tunjuk2 kete aku..tau la kete aku smart..( pakcik bermonolog dalaman seketika)..pakcik pon meneruskan perjalanan ke gerai yg pakcik selalu beli air yang agak murah la kat kedai tu..

Tetibe ada sorang mamak ni menunggang moto ape tah pakcik tak ingat la ..tp klu tak silap pakcik honda ex5 kot..Dengan muke yg memang x tumpah macam mat rempit kt kampung ni sambil helmet kedepan sikit dan duduk mesti la senget sikit baru la style,( macam biase la gaya mat rempit yang korang slalu tgok tu ) mamat tu menunggang kuda beliau di sebelah kuda pakcik sambil usya pakcik..( adoi lagi sorang nk usya kete aku plak..ye2 aku tau smart )..pakcik pon pe lagi usya ngan muke yg agak gangster la..mamt tu macam x cuak pon tgok muke pakcik ni yg ganas..mybe muke pakcik ni tak cukop ganas kot..ye la ramai gadis2 cakap pakcik ni cute..pasal tu la kot..

Pakcik pon tak macam agak tak puas ati ngn mamat ni..pe lagi ..pakcik pon bkak tingkap la kuda pakcik tu..igat nk cantas je kepala mamat tu guna pedang samurai member pakcik ( si ROBOT pendek ) tu..tp pakcik sabar dan buat muke tenang..

pakcik-ko ni nape???
mamat yang muke x tumpah macam mat rempit - tu ha pakcik..kete pakcik pakai helmet...
pakcik-ko ni buat lawak pe kete pakcik pakai helmet..pakcik cantas jugak kepala ko tu kang..
mamat yang muke x tumpah macam mat rempit- bkan buat lawak pakcik..tp betol atas kereta ferrari pakcik tu ada helmet.

pakcik pon pe lagi..simpan pedang samurai yg dipinjam dari ROBOT tu dan benti kn kete pakcik..dalam ati pakcik , klu mamat td tu kencing, pakcik cantas je kepala die tu...pergh............memang betol la ada helmet kat atas kete pakcik..hahahaha

dengan muke yg agak selamber pakcik amek helmet tanpa melihat orang disekeliling..dah tau dah org kat tepi2 tu sure gelak guling2 punye...Pakcik pe lagi..patah balik la..x jadi belik air..hahahha otw balik tu pakcik rasa nak penggal je org punye helmet ni..tp dlm kete tu pakcik guling2 gak gelak..hahaha..macam biase la klu gelak besar ni..terkeluar gigi palsu pakcik..
hahahhaah

p/s - bagus gak mat rempit kat kpg ni..hahaha

Boneka

Aduh..penat gak pakcik nk pikir nama blog pakcik ni..biase la kn..org dh tua..hahaha..last2 pakcik kasi nama boneka tua je la..senang citer pasal pakcik pon dah tua..hidup pon mcm boneka je..bkan pening pasal nk kasi nama blog je..nk buat design2 blog ni pon bape jam tah..pakcik pon x igt..

Yela..zaman pakcik dulu mane la nk ada bande2 alah ni..nk tulis2 benda mcm ni kt kertas ngn dinding sekolah je la..xpon tulis kat buku biodata awek2 kasi..adoi teringat plak pakcik kat awek lama pakcik..ni klu makcik korang tau ni mati pakcik kene sembelih.haha..pastu maen hantar surat gune burung merpati je..
hahaha..vintage sgt tu gune burung.hahaha..( gelak besar sampai tertanggal gigi palsu pakcik)..

Pakcik nk mintak maaf la kalau ada yg geli tengok blog pakcik ni macam kanak2..yela..macam orang2 slalu ckap,org yg tua ni yang nk dekat nyanyok, perangai mcm kanak2 cikit..haha..Tp x kisah la korang suke ke tak..Pakcik nk gak tulis kt sini..hahaha..

K la.pakcik nk siap2 pegi surau ni.kat mane lagi tempat pakcik kn..surau la..nanti kalau pakcik free pakcik citer lagi k..Assalamualaikum...